Eleccions 20D

ERC vol guanyar el 20-D a Girona com "l'única garantia ferma" independentista

La candidata, Teresa Jordà, assegura que són "les últimes" eleccions al Congrés a les que hauran de concórrer

23.11.2015 | 17:08

ERC de Girona concorre a les eleccions del proper 20 de desembre convençuda que cal guanyar-les. Els republicans van ser la quarta força més votada el 2011 –amb 32.834 vots- i es van quedar en un escó. La candidata, Teresa Jordà, no només vol tornar a estar al Congrés (on ja ha estat diputada aquesta legislatura) sinó que defensa que cal que ERC guanyi les eleccions perquè és "l'única garantia ferma" que l'independentisme tingui "una veu potent" al Congrés. La cap de llista assegura també que aquesta serà l'última vegada que calgui anar a unes eleccions a Madrid però justifica que cal ésser-hi. "Som conscients que hi anem amb un bitllet d'anada i tornada de 18 mesos", ha manifestat.

ERC de Girona concorre a les eleccions del proper 20 de desembre amb l'objectiu de ser la força més votada. Ara fa quatre anys els gironins la van situar com la quarta, per darrera de CiU, PSC i PPC. El panorama polític en aquests quatre anys ha canviat i l'independentisme ha crescut. Per això, la candidata, Teresa Jordà, creu que l'objectiu es pot aconseguir.
"Volem guanyar perquè som la garantia ferma que l'independentisme té una veu potent a Madrid", ha manifestat durant la presentació de la candidatura al complet.

Jordà reconeix que plantegen aquestes eleccions com les darreres a nivell espanyol en les que esperen participar. "És obvi que ens agradaria no concórrer-hi però estem convençuts que és l'última vegada que hi anem", ha remarcat. Per a la cap de llista, però, aquests comicis són importants perquè cal que hi hagi diputats independentistes en el sí del Congrés, també per si els partits que ara prometen en campanya canviar la Constitució finalment compleixen les seves promeses electorals. "Malgrat tenim prou feina amb la Constitució Catalana hi ha partits que es plantegen obrir el meló de la Constitució espanyola i hi hem de ser", ha afegit.

Segons la candidata, ERC també vol tenir força al Congrés per traslladar la voluntat dels milers de catalans que el 27 de setembre van votar en clau d'independència. "A Girona ja hem deixat clar que ens volem desconnectar d'Espanya, però ho hem d'explicar i defensar la dignitat d'aquest vot", ha valorat.

Llista "transversal"

El president de la federació regional d'ERC, David Mascort, ha destacat que ERC ha bastit una llista "transversal" on s'ha donat cabuda a persones independents en les primeres posicions. Aquest és el cas, per exemple, de Joan Olóriz –número 2 de la candidatura- o l'alcalde de Torroella de Montgrí, Joan Margall (número 3).

Olòriz havia estat un històric dirigent d'ICV i portaveu de la formació a l'ajuntament de la capital gironina durant anys. Aquest dilluns ha explicat que davant del canvi de la societat i l'evolució "de l'autonomisme a l'independentisme polític" ell no es podia "quedar mirant". "Ara és l'hora, ara tenim l'oportunitat que pares i avis havien somiat: fer una república catalana d'arrels profundes i fermes on tot el poble de Catalunya hi tingui cabuda", ha manifestat.

Segons Olòriz, ERC és el partit que té una clara "component social" i per això s'ha decantat per donar-hi suport. "La veu d'ERC, que és oberta i accepta independents com jo, és la que ha de construir el nou país", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema