"Innovación de Gobiernos Locales"

Pere Vila defensa a Madrid el valor de les diputacions

Considera que són "una eina bàsica de consolidació dels ens locals

20.11.2015 | 16:45
Vila al Foro Internacional de Innovación de Gobiernos Locales

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha defensat aquest divendres el valor de les diputacions com a eina bàsica de consolidació al servei dels ens locals i ha posat la institució que presideix com a exemple de lideratge dels governs locals intermedis. Pere Vila ha participat en el primer Foro Internacional de Innovación de Gobiernos Locales Intermedios que se celebra a Madrid, a la a la seu del Instituto Nacional de Administración Pública del Ministeri d'Hisenda, i que promouen la Diputació de Castelló amb la col·laboració del Club de Innovación.

En un debat amb els presidents de les diputacions de Castelló i Orense, Javier Moliner i José Manuel Baltar, respectivament, Vila ha assenyalat que "s'ha de saber explicar a la ciutadania el que fan i ofereixen les diputacions, ja que per desconeixement, són molt qüestionades". Segons ha dit, el lideratge d´una institució supramunicipal no s'obté només per les competències delegades i/o pròpies o pels recursos ?encara que també? "sinó pel full de serveis que presenta cada institució". Un full ?ha afegit? "basat en la professionalitat, en el rigor, la innovació, la governança i el compromís amb la ciutadania".

El president ha subratllat que la Diputació de Girona "té un full de serveis que li permet situar-se en paràmetres de lideratge en àmbits com la promoció turística, la protecció i promoció de la salut o l'assistència jurídica i, en especial, els serveis de secretaria i intervenció". I que això no vol dir, en cap cas, "que pretenem controlar, sinó que complementem serveis". Vila s'ha declarat un "ferm defensor del municipalisme en tota la seva essència".

El Foro Internacional de Innovación de Gobiernos Locales Intermedios és el primer que té lloc a tot l'Estat, després de dues jornades regionals. El seu objectiu és fomentar la transparència de coneixement, el debat i la col·laboració entre els responsables polítics i tècnics implicats en els processos d'innovació dels governs locals intermedis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema