Aquest divendres, 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de l'Infant, la ciutat de Figueres celebra la primera trobada del curs 2015-2016 del Consell Ciutadà d'Infants, a les 18.00 hores, al Saló de Sessions de l'Ajuntament. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, presideix la reunió.

En aquesta nova trobada, es presenten els nous consellers escolars. Recordar que el Consell està format per 42 alumnes -cada any se'n renova el 50%- de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO de diferents centres educatius de Figueres. Infants i joves que són els representants i receptors de les demandes i propostes dels seus grups. Unes propostes, que segons s'estipula en el funcionament intern de l'òrgan, es presenten als responsables municipals, els quals tenen el compromís de donar resposta escrita a totes elles.

Xocolatada per berenar i concert de Crossing

Un cop fet el relleu de consellers, a les 19.00 hores, s'ha previst celebrar una festa amb xocolatada popular i l'actuació musical del grup Crossing. També es pot visitar l'exposició 'Els drets dels infants'.

El Consell d'Infants de Figueres té entre els seus propòsits fomentar que els infants tinguin coneixement de la ciutat i hi participin per tal de sentir-la seva; educar-los en el joc democràtic des de la base (en els valors, l'actitud, incentivar l'esperit crític...); ensenyar-los el funcionament de l'Ajuntament; fer valdre la política com una activitat necessària per a la convivència; crear una ciutat a la seva mida perquè puguin aportar-hi el seu punt de vista i, sobretot, per poder promocionar els seus drets com a infants.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca "el valor d'un consell que amb aquesta ja serà la quarta vegada que es convoca en els últims deu mesos. Circumstància que confirma la importància que el Govern dóna en la creació d'espais de debat i participació que han de servir per ajudar a conèixer l'administració més propera als ciutadans, la municipal, així com fer partícips als més petits de Figueres de la importància d'implicar-se en el govern de la ciutat".

La regidora d'Ensenyament i Infància, Mar Casas, explica que "hem fet coincidir la primera trobada del Consell amb el Dia Internacional dels Drets de l'Infant per anar un xic més enllà dels temes estrictament locals. Volem recordar que molts infants del món viuen en condicions molt complicades i que encara queda molt camí a recórrer perquè tots els nens i nenes del món gaudeixin d'una infància digna".

Històric del consell

Recordar que el ple de 6 de maig de 2014 es va aprovar el Reglament del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres. Seguidament, Ajuntament, tècnics i docents van treballant conjuntament per la constitució del Consell i per poder-lo presentar a les escoles. Amb una campanya informativa prèvia a tots els centres educatius de la ciutat, el 4 de desembre de 2014 es va celebrar la primera trobada de l'òrgan, el qual es va tornar a reunir dues vegades més en els següents mesos. L'última aquest octubre aprovant, entre d'altres, la seva participació en la calvalcada de Reis amb una carrossa pròpia.