Roses ha volgut estar present aquesta setmana en el congrés International Cruise Summit, a Madrid. Aquest és un esdeveniment de referència del sector per conèixer de primera mà, i de l'experiència i coneixement dels principals professionals, quines són les darreres tendències i projectes d'èxit del mercat creuerístic.

En representació de Roses, el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, assisteix al congrés. L'International Cruise Summit celebra la seva cinquena edició, reunint els principals professionals de l'Estat i internacionals de la indústria turística de creuers. El congrés concentra tota l'experiència i coneixement sobre el sector creuerístic i els principals protagonistes d'una indústria que segueix donant mostres de creixement.

En el cas d'Europa, el mercat dels creuers segueix creixent no tant sols com a emissor sinó també com a destinació mundial. Les navilieres seguiran apostant per Europa en general i per Espanya en particular, tot i així, cal aprofundir en el coneixement del sector: la seva estratègia, tendències, desenvolupament i logística. A l’ICS 2015 es debat sobre el present i el futur d’una indústria que ha acollit el passat any a més de 21 milions de passatgers a tot el món.

El congrés abordarà enguany temes com el present i futur de la indústria dels creuers a Europa i al Mediterrani. Neil Palomba, president de la companyia Costa Creuers, serà entrevistat, i es parlarà sobre diversos temes com el futur de les operacions portuàries, els ingressos d’una línia de creuers i de la indústria, les despeses que suposa per a la destinació i els seu impacte econòmic, Barcelona com a destinació, així com sobre el mercat d’origen espanyol, els seus passatgers, la venda de vacances en el creuer, el procés de venda i la industria turística de creuers vers la indústria del turisme i creació de noves destinacions de creuers.