Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica a la subestació de Figueres, amb la substitució de tres noves bateries de corrent contínua (CC). L'actuació permetrà millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric a gairebé 39.000 clients repartits entre trenta-sis municipis de les comarques del Pla de l'Estany i de l'Alt Empordà.

En concret, l'actuació, que suposat una inversió de 30.000 euros, que han estat aportats per la Companyia, ha consistit a substituir dues bateries de 125 volts de CC per tres de noves més potents, que aporten tota la funcionalitat de la tecnologia digital actual. El nous elements tecnològics estan composats per tres mòduls, cadascun aporta una intensitat de 105 Ah (ampers hora), que millora els serveis auxiliars de la instal·lació, per exemple, els sistemes d'interrupció d'energia o sistemes de telecontrol i proteccions, que són elements indispensables i que comporten seguretat i protecció de la pròpia instal·lació i de les persones, tot això per a garantir el correcte funcionament .

Així, el subministrament que ofereix la instal·lació elèctrica es dota d'una major potència i capacitat, fet que comporta una millora substancial en l'autonomia i la fiabilitat del servei.

Els treballs beneficiaran un total de 36 municipis del Pla de l'Estany i de l'Alt Empordà: Figueres, Pau, Fortià, Vila-sacra, Peralada, Castelló d'Empúries, Far d'Empordà, El Vilafant, Llers, Vilaür, Sant Pere Pescador, Riumors, Garrigàs, Siurana, Palau de Santa Eulàlia, Vilamalla, Ventalló, Torroella de Fluvià, Vilamacolum, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Saus, Camallera i Llampaies, Cabanes, Masarac, Bàscara, Borrassà, Pontós, Santa Llogaia d'Àlguema, Avinyonet de Puigventós, Ordis, Vilanant, Navata, Vilademuls, Esponellà, Cabanelles i Vilabertran

.