Els Bombers de Figueres han protagonitzat, aquest dijous al matí, una nova acció de protesta per reclamar les obres pendents del parc de la capital empordanesa, un dels pitjors de tota la demarcació. La mobilització ha dut els Bombers fins a la plaça de l'Ajuntament. Allà han escenificat unes obres que havien de començar el passat mes d'octubre i que encara estan esperant.

Els funcionaris públics han emès un comunicat per denunciar que la Generalitat ha incomplert reiteradament les seves promeses. "Convé que facin memòria. Mentre el de Figueres es convertia en el parc més 'cutre' de Catalunya, parcs de la regió, com els de Santa Coloma, Calonge o Olot, s'han construït, de nou en nou, dues vegades des dels anys 80".

Figueres va pagar el seu als anys setanta i estava pendent d'un parc nou que la Generalitat havia vist amb bons ulls. L'edifici s'havia de construir a tocar la C-260 a Vilatenim. L'Ajuntament va posar a disposició del Govern uns terrenys adequats però, abans de les passades eleccions municipals, la Generalitat va dir que es faria una reforma al parc actual, el segon en importància a la demarcació de Girona.

Les obres, ni han començat, ni tenen data d'inici. La qual cosa ha estat denunciada pels Bombers. Els seus membres també asseguren que tots els extintors del parc estan caducats i també han relatat un incident greu patit per un agent quan se li va desprendre el vidre d'una màscara, que estava en males condicions, durant una actuació recent.