L´Ajuntament de Vilajuïga ha incrementat l´Impost sobre Béns Immobles (IBI) per a l´any 2016 -el tipus de gravamen passa del 0,4 a l´1%- per una causa major, ja que, segons l´alcaldessa, Joana Cobo (ERC), "és una mesura d´emergència i només per a l´any 2016".

"Ja fa més de quatre mesos que vàrem entrar a l´Ajuntament i, tot que intuíem que era un repte complicat, a causa de l´estat econòmic, la cosa és molt més greu del que mai ens ­ha­gués­sim imaginat. Tenim -afegeix- una situació econòmica molt preocupant, que estem intentant solucionar", va explicar Cobo als veïns en l´últim ple. Cobo denuncia que s´han trobat un elevat import de factures pendents de pagament, factures pendents per comptabilitzar, de l´anterior equip de govern, també d´ERC. "Durant aquests quatre mesos, ens han anat portant factures que no estaven ni registrades ni comptabilitzades", manifesta.

El consistori vilajuïguenc necessita fer una pòlissa de tresoreria per import de 300.000 €, per poder pagar unes obres d´adequació i millora del centre urbà, que es van fer durant els dos últims anys, però a llarg termini no es pot fer per l´elevat endeutament, un 144,79%, quan el màxim permès és d´un 110%.