L'empresa municipal de Roses (ROSERSA) està instal·lant aquests dies l'enllumenat decoratiu nadalenc que s'encendrà a partir del proper 4 de desembre. L'Ajuntament culmina l'aposta per l'estalvi energètic iniciada els darrers anys i compta ja amb 305 figures i milers de metres de fil lluminós de led, que suposen un estalvi d'un 80% en el consum d'energia respecte a les anteriors lluminàries.

La renovació de les figures d'enllumenat nadalenc a Roses permet un important estalvi tant del subministrament elèctric com de la mà d’obra necessària per a la seva instal·lació (100 hores de mà d'obra d'estalvi), ja que les noves figures requereixen un muntatge i desmuntatge molt més senzill. D'altra banda, la millora estètica és també evident, ja que d'aquesta manera les figures es modernitzen i es canvien els antics models per dissenys més atractius.

En total, enguany s'instal·laran 305 figures en una quarantena de carrers de la població, repartits entre el centre de la vila, les principals vies d'accés i les urbanitzacions. Vuit rotondes seran també il·luminades, així com diferents edificis públics, com són el mercat, l'ajuntament, el teatre, l'església, o el recentment renovat edifici de la Policia Local. Diferents arbres, decorats també amb llums leds, completaran l'ornamentació nadalenca.

La il·luminació s'inaugurarà el proper 4 de desembre i funcionarà fins al dia 7 de gener, en horari de 17.30 a 1 de la nit.