Els ajuntaments de Figueres i Vilafant i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà han signat, aquest divendres, un document d'intencions que permetrà que l'empresa supramunicipal de serveis Fisersa es faci càrrec de la gestió del subministrament d'aigua en alta i de les depuradores locals que ho sol·licitin. Aquest acord permetria aprofitar millor l'aigua de l'embassament de Darnius-Boadella i, al mateix temps, solucionaria els problemes de subministrament d'aigua potable que tenen molts pobles de la comarca a causa de la presència de nitrats en els seus aqüífers.

Les alcaldesses Marta Felip i Consol Cantenys, en representació dels dos ajuntaments que comparteixen l'accionariat de l'empresa pública, i Ferran Roquer, president del Consell, han expressat la seva voluntat de convertir Fisersa en una gran empresa de serveis a la comarca. Entre les opcions a estudiar, a part de la gestió de l'aigua amb la complicitat de l'ACA, també hi podria haver la creació d'un servei de transport per als setze municipis de l'àrea urbana de Figueres.

La presentació d'aquest acord inicial i de la potencialitat de treball de Fisersa ha anat a càrrec del seu conseller delegat, Manuel Toro, i del gerent de l'empresa, Lluís Martínez.

Roquer, qui també és alcalde de Borrassà, ha posat com exemple el seu poble per explicar la problemàtica derivada dels nitrats i els alts costos de potabilització que pateix la xarxa del seus municipi. "Un fet que s'acabarà si optem per aquesta gestió de Fisersa amb l'aigua provinent del Pantà".