La cap de llista i portaveu de CiU a l'Escala, Mariona Solés, ha anunciat que dimitirà per desavinences internes «insalvables». És la segona renúncia en cinc mesos després d'Antoni Espinosa per motius personals. La següent a la llista que podria rellevar Solés, si accepta, és Montserrat Caldés.

La portaveu dels convergents ha estat clara a l'hora de denunciar una manera de fer política allunyada de la seva. En declaracions a l'emissora local manifestava que no està d'acord amb «unes maneres de fer política». Solés ho aclaria manifestant que «jo no estic disposada, per exemple, a interposar querelles criminals, no estic disposada a actuar depenent de quines maneres perquè jo per sobre de tot tinc uns valors, una manera de fer sana». Entén que s'ha de fer una política constructiva, amb propostes, i amb aquesta intenció es va presentar però assegura que fins ara no li ha estat possible. «Si he decidit fer aquest pas, és perquè ha estat molt meditat, molt pensat perquè veig que és insalvable», diu Solés.

En aquestes eleccions, CiU va apostar per un relleu amb Mariona Solés, independent, que havia d'iniciar una nova etapa per recuperar l'alcaldia. El grup es va quedar com a segona força però només amb quatre dels disset regidors del consistori. El PSC?va obtenir vuit regidors, Junts per l'Escala, tres, un ICV i un el PP. Fa poques setmanes els convergents rellevaven Toni Espinosa. Explicava que no podia complir amb la seva tasca perquè té la seva residència a Girona. El va substituir Robert Bosch.