La candidata del PSC per les generals, Carme Chacón, s'ha erigit com a representant del diàleg entre Catalunya i Espanya davant l'immobilisme del "no" del PP i C's. Chacón ha recordat l'esperit de l'Estatut del 2006 i ha assegurat que, des de Madrid, cal un govern que "estengui la mà" i sigui capaç de "dialogar" i aconseguir "un nou acord i un nou pacte per a Catalunya". Ara bé, la candidata socialista també ha volgut subratllar que "no s'arreglarà res si Artur Mas i Mariano Rajoy no surten" dels executius.

Carme Chacón ha recolzat aquest dimecres la candidatura del PSC per Girona al 20-D. La foto de família s'ha fet davant la Coma Cros de Salt (Gironès), seu de la UOC, la Uned i l'Eram de la UdG, i Chacón ho ha aprofitat per presentar les prioritats en matèria d'educació i ensenyament que els socialistes portaran a Madrid.

Entre d'altres, Chacón s'ha compromès a impulsar "un autèntic pacte estatal per l'educació", que inclogui derogar la LOMCE, treure l'assignatura de religió del currículum escolar, garantir la gratuïtat de l'ensenyament dels 0 als 18 anys (recuperant ajudes per a les escoles bressol) i impulsar la igualtat de condicions a l'hora d'accedir als estudis superiors.

"A dia d'avui hem tornat enrere; hi ha famílies que no poden enviar els seus fills a estudiar a la universitat, perquè no s'hi accedeix per igualtat de coneixements sinó pels diners que tenen els pares als seus comptes corrents", ha criticat Chacón.

"Renovada però amb experiència"

A la demarcació, a l'hora de bastir les llistes per al 20-D, el PSC ha apostat pel municipalisme. El partit ha situat als primers llocs regidors i exregidors d'arreu del territori. La candidata del PSC per a les generals, Carme Chacón, ha recordat que aquesta és una candidatura "renovada però amb experiència".

Per al Congrés, després de Marc Lamuà, la número 2 de la llista és l'exregidora de Figueres i directora de l'escola La Bressola de Vernet (Perpinyà), Mireia Guerrero; el número 3, el regidor de Santa Coloma de Farners Manel Roqueta; com a número 4, la regidora de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) Laura Serrano i, com a número 5, l'exregidor de Salt Mingo Álvarez.

Pel què fa a la candidatura al Senat, segueixen a Cristina López el regidor de Vilajuïga (Alt Empordà) Joan Aguilar i, com a número 3, la regidora a Palamós (Baix Empordà) Raquel Gallego.