El municipi més petit de l´Alt Empordà, Palau de Santa Eulàlia, posarà a les mans del centenar de veïns censats, quins han de ser els usos de l´edifici de l´antic ajuntament, que va deixar de fer les funcions de consistori fa uns quinze anys, quan es va inaugurar l´actual edifici, on també hi ha el centre cívic, a l´entrada del poble. El ple del mes de setembre passat va aprovar inicialment el projecte de rehabilitació de l´antic ajuntament i que té un pressupost de 199.638,67 euros -aportats majoritàriament per la Generalitat i la Diputació.

L´alcalde, Xavier Camps, avança que a principis de l´any vinent es convocarà els veïns perquè participin en el procés de decisió. "Volem que la gent digui a què es vol destinar aquest edifici", explica Camps.

Des que va quedar en desús, l´edifici s´ha convertit en un magatzem municipal i el pis de dalt s´ha estat llogant com a habitatge, però ara, amb les obres, els llogaters hauran de marxar, de manera que l´equip de govern aprofitarà per buscar nous usos a l´antic ajuntament. L´edifici s´ha hagut d´apuntalar perquè presenta deficiències importants a part de la seva estructura.