Aquests sis anys consecutius de celebració de les jornades L´Empordà, el paisatge com actiu econòmic han generat diverses publicacions i treballs de caràcter divulgatiu. Aquest seria el cas de la Guia del megalitisme de l´Alt Empordà, l´autor de la qual és l´arquitecte tècnic Vicenç Armangué i Ribas.

El contingut d´aquest llibre es va avançar amb una sessió de treball a La Cate i amb una ponència molt concorreguda celebrada a Espolla durant les Jornades del 2013. Vicenç Armangué és un dels impulsors de l´associació Via Pirena, entitat cofundadora de les Jornades. La Guia del megalitisme de l´Alt Empordà es presenta, aquest dijous, 12 de novembre, a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres (a tres quarts de vuit del vespre, amb entrada lliure).

L´obra conté un extens inventari georeferenciat, amb imatges, plànols i detalls històrics sobre tots els elements de l´època megalítica descoberts fins ara a la comarca. "És evident que el seu autor hi ha esmerçat hores de treball de camp rigorós, metòdic i sistemàtic", afirma l´arqueòloga i presidenta de l´Institut d´Estudis Empordanesos, Anna Maria Puig.

El llibre ha estat editat amb el suport de l´Ajuntament de Vilajuïga, la Diputació de Girona i la mateixa associació Via Pirena. El contingut es complementa amb una eina de primera magnitud, el web www.megalitica.cat, sorgit també de les Jornades sobre el paisatge empordanès i el seu aprofitament econòmic.

El programa de la sisena edició de les Jornades té continuïtat, aquest dissabte, amb una sessió de treball al Pantà de Darnius Boadella. L´acte començarà a Darnius amb la visita a l´exposició sobre la història de l´embassament i continuarà amb l´entrada dins de la presa del Pantà. Les dues activitats compten amb el suport organitzatiu i tècnic de l´Ajuntament de Darnius i l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA).