Els ponts sobre els canals d'Empuriabrava són un perill per als vianants que passegen per la marina residencial. L'actual equip de govern de Castelló d'Empúries va encarregar un projecte per refer els ponts i el regidor d'Urbanisme, José Manuel Gallego (Plataforma Cívica de Castelló i Empuriabrava) ha anunciat que aquesta setmana el rebran. "La nostra intenció és que abans de finals d'aquest any puguem començar a treballar-hi", confessa Gallego, el qual és conscient de la perillositat dels ponts perquè des que es va fer la urbanització, fa quaranta anys, no s'hi ha fet cap manteniment.

El projecte per refer els ponts de vianants sobre els canals servirà per innovar, ja que l'objectiu de l'actual consistori castelloní és dignificar els canals, ara que estan a punt de rebre les competències en la gestió d'aquests carrers d'aigua. Tot i que encara no disposa del projecte a sobre la taula, Gallego avança que canviaran la fesomia dels ponts construint unes passeres perquè no existeixin barreres arquitectòniques com fins ara. "Aquests ponts han de ser un atractiu per a la gent que ens visita", comenta el regidor.

Aixecar els ponts

Un altre dels objectius expressats pel mateix regidor d'Urbanisme és apujar el nivell dels ponts sobre els canals: "Els ponts es van fer als anys 70, quan venien 'barquitos' de 5 metres i passaven de sobres, mentre que, ara, el tipus de client que tenim és de vaixells de 12 a 14 metres que ja no passen", explicava recentment Gallego en una entrevista a l'Empordà. Segons Gallego, caldria pujar de 80 centímetres a un metre l'alçada dels ponts.

Existeix un projecte del 2006, que s'acostava als 400.000 euros, però es va descartar perquè, econòmicament, era impossible d'assumir. "Ara, però, tenim una gran oportunitat. Els números de l'Ajuntament tenen molt bona salut i, a més, podem obtenir més de tres milions per la venda de parcel·les per tal que serveixin de revulsiu per a Empuriabrava, no només per als ponts", argumentava el regidor.