El control sobre les emissions radioelèctriques de les antenes de telefonia mòbil a Figueres revela que el nivell està molt per sota dels màxims indicats en la normativa vigent.

El control, que forma part de la xarxa d'equips de monitoratge de la Generalitat, s'ha fet en aquesta ocasió en dos punts de la ciutat: el col·legi Sant Pau i el centre de la ciutat, entre la plaça de l'Ajuntament i la plaça de Sant Pere. En tots dos casos, els nivells mitjans mesurats durant un període de tres mesos, és notablement inferior als nivells màxims permesos. Vegeu els valors, taules i barems en els documents adjunts.

Periòdicament s'anirà duent a terme aquest procés i s'avaluaran la resta d'instal·lacions d'aquest tipus a Figueres. El control es realitza amb una màquina fixa que està constituïda per una sonda electrònica que mesura el nivell de camp electromagnètic i un petit ordinador semblant a un portàtil. La màquina mesura el nivell de radiació les 24 hores del dia i emmagatzema els valors en la memòria de l'ordinador. Les dades són transmeses via telefonia mòbil una vegada al dia a una central ubicada a Barcelona, que les processa.

Per al regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental de Figueres, Francesc Cruanyes, "aquestes dades són un bon indicador en el sentit que consignen uns valors molt per sota del que marca la normativa vigent, i són una mostra que en fem un seguiment i control permanent".