L'Ajuntament de Castelló d'Empúries va aprovar ahir les ordenances fiscals que mantenen la possibilitat de fraccionar amb vuit rebuts els impostos però manté els interessos. ERC va criticar aquesta mesura perquè considera que justament el que s'intenta és facilitar el pagament. Els impostos, taxes i preus públics es mantenen sense increments.

«A la gent que vol fraccionar en vuit quotes se'ls cobren uns interessos, no hi estem d'acord, perquè considerem que no s'hauria de cobrar interessos, sinó facilitar el seu pagament», va dir el regidor d'ERC, Salvi Güell. L'alcaldessa, Assumpció Brossa, va recordar que tenen fraccionat l'IBI, per exemple, en dues vegades, sense que això suposi pagar més però la mesura de fraccionament en vuit rebuts que agrupen tots els impostos té aquesta condició.

A banda d'això, la modificació de les ordenances fiscals de Castelló d'Empúries no va generar les crítiques de l'oposició que van votar-hi a favor, a excepció d'ERC. Aquest grup va voler recordar que malgrat l'IIBI no pujarà, s'han fet d'ofici 1.600 actualitzacions cadastrals que suposaran a una part de la població pagar més. L'alcaldessa va aclarir que són les d'ofici perquè l'Ajuntament no es va acollir a la revisió dels valors cadastrals d'aquest any.

Els impostos i taxes per al 2016 es matenen congelats i es mantenen les bonificacions.

En l'IBI d'urbana es manté la bonificació del 50% per als propietaris que posin els habitatges a la Borsa Municipal d'Habitatge Social. També es preveu una bonificació del 20 al 50% per a les families nombroses i monoparentals i el valor màxim cadastral per poder-s'hi acollir passa dels 100.000 als 121.000 euros. Es manté de fins al 50% a l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana per a les transmissions lucratives de l'habitatge habitual. Entre altres, hi ha bonificacions per exemple del 100% per a les llicències urbanístiques per arranjament de façanes, pintat i ornamentat; i del 50 al 95% dels establiments comercials dels diferents sectors del municipi.

El PSC i ICV van considerar positiu que es congelin impostos, taxes i preus públics i van votar-hi a favor, juntament amb els grups del govern CiU, Plataforma Cívica, PP i Udem.

Al ple celebrat dijous va prendre possessió del càrrec de regidor Agustí Ribera, en substitució d'Antònia Carbonell, que va morir recentment. Ribera ja havia format part del govern en el darrer mandant amb Xavier Sanllehí.