El vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Girona, Carles Juanola; el president del Consorci Salines Bassegoda, Jaume Homs i l´alcalde d´Avinyonet de Puigventós, Josep Maria Bartolomé, han presentat aquest divendres els treballs de millora de diversos cursos fluvials a l'Alt Empordà. La presentació s'ha fetí a la riera del Rissec, on s'ha millorat l'hàbitat de la tortuga de rierol.

Les actuacions han suposat la restauració d´un connector ecològic, a la riera de la Guilla, entre el massís de les Salines i el Paratge Natural d´Interès Nacional de l´Albera, la millora de l´hàbitat de la tortuga de rierol a l´engorjat del Rissec i la realització de treballs de control del cranc de riu exòtic a la riera de l´Arnera i al riu Muga.

L'acte s'ha fet coincidir amb la visita d'alumnes del cicle superior de l´Escola d´Avinyonet, i amb l'explicació dels valors de l'espai per part de tècnics del Centre de Recuperació de la Tortuga de l´Albera.