ERC-MES Figueres reclama a l'equip de govern de la ciutat que faci efectiu l'acord de ple del passat mes de setembre per tal d'activar el grup de treball que ha de permetre recuperar la divisió de la ciutat en districtes. Els republicans fan referència a la moció aprovada el passat 3 de setembre, amb el suport de tots els grups municipals, segons la qual es va donar el vistiplau a crear un grup de treball per consensuar aquesta nova organització. El document s'hauria d'aprovar durant el primer trimestre del 2016.

La regidora del grup municipal d'ERC-MES, Agnès Lladó, insisteix que "per unanimitat vam aprovar aquesta iniciativa i, dos mesos després, no tenim notícies que s'hagi fet res. Si el setembre tots ho consideràvem important per millorar la relació entre l'administració i els ciutadans, no entenem que l'equip de govern de CiU i el PSC no ens hagi convocat per començar a treballar en una proposta consensuada entre tots plegats".

Des d'ERC es recorda que l'any 2011 l'Ajuntament de Figueres ja va aprovar la divisió de la ciutat en districtes però que, malauradament, aquesta decisió no va anar gaire més enllà i que durant la darrera legislatura tampoc es va recuperar. En aquells moments, tal i com ha passat aquest 2015, tots els partits polítics amb representació al consistori hi van donar suport.

Lladó considera que cal anar més enllà del que es va acordar el 2011 i afirma que "ens hem de plantejar que la realitat de la ciutat ha canviat molt en pocs anys i, per aquest motiu, s'ha de crear un grup de treball que dissenyi una nova organització en districtes". Els membres d'aquests grup de treball podrien no formar part del cartipàs figuerenc.

ERC també aposta per la creació de la figura del regidor de districte, un factor que també es considerà bàsic per apropar l'administració local als figuerencs. Aquest regidor tindria un espai físic al barri al qual s'hi desplaçaria, periòdicament, per atendre els ciutadans que hi volguessin traslladar qualsevol tipus de consulta, petició o recomanació.