Alerta de Protecció Civil

Demanen restringir l'accés a camins de ronda, espigons i passejos on trenquen les onades

La llevantada ha començat al sud del país i amb el pas de les hores anirà avançant cap al nord amb fortes pluges, vent intens i temporal de mar

02.11.2015 | 12:35

La llevantada ha començat afectar el sud de Catalunya aquest dilluns al matí i a mesura que passin les hores anirà avançant cap al nord. Ho farà en forma de pluges intenses, fortes ratxes de vent i també amb un temporal de mar notable pràcticament arreu del país. El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha explicat que aquest matí s'han produït algunes incidències, però cap de greu.

En aquest sentit, ha puntualitzat que han caigut branques, algun arbre i concretament cap a dos quarts d'onze a Vila-seca ha caigut una part d'un mur sense conseqüències personals. Delort ha subratllat que en relació a l'estat de la mar la situació de risc avui és més elevada que durant el dia d'ahir i ha insistit que la gent s'abstinguin d'accedir a zones on trenquen les onades com camins de ronda, espigons o, fins i tot, aquells passejos més propers al mar.

Delort ha demanat molta prudència en general i que s'adoptin mesures de precaució davant les pluges, el vent intens i la forta maror. "Aquestes tres situacions ens han de fer estar avui especialment en alerta", ha afirmat. El director general de Protecció Civil ha destacat que les acumulacions de pluja seran "importants" i en alguns indrets del país els desguassos de rieres i torrents cap al mar es complicaran i podria ser que es produeixin inundacions. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la pertorbació pot deixar registres de més de 100 litres per metre quadrat, especialment al litoral, prelitoral i interior del quadrant nord-est del país. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat pel temporal de pluja i el pla Procicat per les fortes ventades.

L'índex de risc pel mar estat de la mar a les Terres de l'Ebre és molt elevat aquest matí i se situa en el 5,6 ja que s'estan produint onades superiors als quatre metres en aquest part del litoral català. Delort ha recordat que la darrera llevantada de mitjans d'octubre, amb una predicció molt similar a l'actual, les onades van arribar als vuit metres d'altura en algun punt de la Costa Brava.

Les prediccions meteorològiques indiquen que aquest episodi es preveu que finalitzi entre aquesta mitjanit i fins a primeres hores d'aquest dimarts al nord-est del país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema