La Nova Plataforma Embarraca't Participatiu ha convocat per avui una concentració en defensa d'un nou model per a l'espai de concerts de les Fires i Festes de la Santa Creu, l'Embarraca't, que consideren principalment que s'hauria de canviar de lloc i apropar a la ciutat. L'acte es farà a les set a la plaça de l'Ajuntament i comptarà amb actuacions musicals.

La plataforma es va crear el 2009 integrada per diverses entitats per defensar la seva continuació. Ara s'ha renovat i la nova és una plataforma oberta que «agrupa, alhora, ciutadans i ciutadanes a títol personal, i entitats de la ciutat que coincideixen en la necessitat de debatre què ha de ser, com s'ha d'articular i on s'ha d'emplaçar l'Embarraca't».

Els membres de la plataforma consideren que aquest espai de concerts necessita una millora que passa per treure'l de la plaça Europa on se celebra actualment i apropar-lo a la ciutat. Pensen que on és avui «ha provocat l'estigmatització de l'oci del jovent i la minimització del valor cívic i cultural de les entitats que hi prenen part». Totes les entitats coincideixen que s'ha de canviar de lloc per situar-lo en un indret que permeti dinamitzar i donar vida al seu entorn amb diferents activitats que alhora repercuteixen en el comerç i l'hostaleria de la mateixa població. A més, creuen que podria optar-se per més d'un espai, en comptes d'un únic emplaçament. També aposten per incrementar els activitats organtizant-ne durant tot el dia.

La Nova Plataforma Embarraca't, en un manifest que recull les seves peticions, conclou com a principals objectius el de demanar a l'Ajuntament obrir un procés participatiu.

Concerts a diferents places

Proposen per exemple, dinamitzar espais i places com la Joan Tutau, la de les Patates, la Rambla, plaça Catalunya, entre altres. També s'aposta per donar molt més suport als grups de música local.

A banda de la concentració que s'ha organitzat per avui, han presentat una moció als grups muincipals al proper ple proposant canvis i millores sorgits del debat i del manifest, amb els suports aconseguits a peu de carrer i a través del bloc que han creat. A més, diuen, seguirant proposant i plantejant reunions i un seguit d'accions i actes per mantenir obert el debat. L'Ajuntament no està tancat a debatre la possibilitat de canviar l'emplaçament, tot i que fins al moment no s'ha posat sobre la taula la prosta que planteja la plataforma.