Arriba un temporal de llevant. Les primeres precipitacions seran sobretot a partir de diumenge a la nit, i durarà fins dimarts. El?Servei Meteorològic de Catalunya ha comunicat un preavís per acumulació de pluja sobretot a les comarques del Pla de l'Estany i del Gironès. Les precipitacions podran arribar a deixar 100 litres en només un dia en localitats d'aquestes comarques gironines.

La llevantada anirà acompanyada d'un episodi de pluges generals i molt abundants, així com un important temporal marítim, que tindrà el seu punt àlgid el dilluns.

Segons la previsió del Meteocat, les pluges s'iniciaran diumenge amb intensitat entre feble i moderada i al final del dia s'intensificaran. Dilluns les precipitacions es faran generals, i les més abundants afectaran el litoral, el prelitoral i l'interior del quadrant nord-est, on es podran acumular més de 100 litres. Dimarts no farà net, ja que es preveu una segona escombrada de precipitació que no serà tan intensa ni abundant com la de dilluns.

Onades de més de 2,5 metres

A banda, la formació i aprofundiment de la depressió en superfície centrada al sud de la península Ibèrica donarà lloc a vent fort de component est al llarg de dilluns, i amb tendència a perdre força de cara a dimarts. Aquest vent, que bufarà amb llarg recorregut i perpendicular a la costa, produirà un destacat temporal marítim. Les onades màximes podran superar els 2,5 metres d'alçada i hi haurà una notable mar de fons a la Costa Brava.

La segona meitat de la setmana es preveu que sigui molt més tranquil·la i sense precipitacions.