Amb camions o sense, els punts negres de la carretera Nacional-II continuen generant accidents a causa de la seva configuració. Aquest fet ha quedat constatat aquests darrers mesos en els trams més conflictius, com els de Biure i Capmany, per la part nord, o els de Pontós i Garrigàs, per la part sud.

“Aquest dissabte, sense anar més lluny, dos vehicles van tenir una topada frontal a l'accés de Pontós”, assenyala l'alcalde d'aquesta localitat, Jaume Prats.

La solució a aquests problemes passa, des de fa anys, per la construcció de l'autovia A-2, que a l'Alt Empordà arribarà del sud procendent d'Orriols i Bàscara, però mentre l'Autovia no arriba, el Ministeri de Foment ha licitat els treballs d'execució de la regulació de les dues interseccions de la N-II amb Pontós -la més propera a Bàscara- i Garrigàs.

Quasi 7 milions d'euros

L'obra té un pressupost de 6.899.740, 20 euros i l'empresa adjudicatària ja va començar els treballs el setembre passat, però es van haver d'aturar, ja que hi ha hagut una modificació important en el traçat de la cruïlla de Garrigàs. “A diferència de l'anterior proposta, ara es farà un pas per sota de la N-II actual (pel costat sud de l'encreuament) de manera que té un impacte visual molt menor que la solució de pas elevat que s'havia licitat en el projecte inicial”, segons diu l'arquitecte municipal Albert Serrats.

Per a l'alcalde Josep Masoliver, “aquesta obra serà una gran millora, sobretot després de la modificació que genera el pas subterrani”. El pas tindrà una connexió en superfície amb dues rotondes que facilitaran el gir dels vehicles en els dos sentits de la circulació.

Les dues obres també tenen un lligam comú, i és que per fer els accessos de Pontós caldrà utilitzar la terra del buidatge del pas subterrani de Garrigàs. Masoliver lamenta que en aquest punt “hi ha hagut massa accidents durant els darrers anys.

L'alcalde de Pontós admet que hem hagut d'esperar molts anys, però sembla que finalment serà una realitat”. “Ara toca tenir paciència amb les obres, que poden durar quasi un any. Quan estiguin acabades, desapareixerà l'illeta de la N-II a l'accés nord”. Aquest darrer serà un canvi a tenir en compte per part de tots els conductors, ja que, quan estigui enllestit el nou accés sud, només podran utilitzar l'accés nord d'entrada en sentit Figueres-Girona, però no a la inversa. Les connexions en aquest tram, pròxim al pont de l'autopista AP-7, dependran de la futura autovia A-2.