L'alcaldessa Marta Felip i el regidor d'Esports Cesar Barrenechea es varen reunir dimarts passat amb representants dels clubs i entitats esportives de Figueres per exposar la proposta d'avantprojecte del nou pavelló municipal i plantejar les diverses opcions tant d'ubicació, com de mides i necessitats de les entitats.

En primer lloc es va tractar la possibilitat d'una consulta als socis dels clubs i usuaris dels equipaments esportius per decidir entre les dues ubicacions proposades, al parc dels Olivars, a sud de la ciutat als terrenys municipals ubicats darrera l'Hotel Ronda. O bé a Nord, al costat de l'IES Alexandre Deulofeu i de l'actual zona esportiva als peus del castell de Sant Ferran.

En segon lloc es va plantejar les diverses opcions de pavelló, el més gran de 60 x 32 metres amb tres pistes transversal, que seria més gran que l'actual nou pavelló de 21 x 30 metres. I una opció més compactada i funcional de 45 x 27 metres amb 3 pistes transversal que seria més gran que l'actual pavelló vell de 42 x 22 metres. Aquestes dues propostes, incorporen annexes on podeu ubicar-hi sales per realitzar-hi activitats com tir amb arc, escacs, tennis taula, ect.

Les entitats varen expressar la necessitat d'un pavelló funcional i eficient, amb més espai entre pistes per permetre entrenaments i competició simultànies, una bona connexió i accessibilitat, com també un aparcament ajustat a la capacitat del pavelló.

En la reunió també es va tractar l'estat de la pista municipal d'atletisme, el canvi del seu paviment, i el futur dels actuals equipaments esportius municipals.

El regidor d'Esports es va mostrar optimista amb els terminis i el finançament del nou pavelló, i espera poder realitzar la consulta abans de finals d'any.

L'alcaldessa va reafirmar el seu compromís de construir el nou pavelló municipal en aquest mandat, i que l'opció d'una consulta, en cap cas és sobre la necessitat o no d'un nou pavelló, sinó sobre la ubicació d'aquest.