L'Ajuntament de Vilafant, reunit en ple extraordinari, ha aprovat la modificació provisional de les ordenances fiscals per a l'exercici del 2016.

En el transcurs de la sessió, el Regidor d'Hisenda, Francesc Gaspar va exposar punt per punt les modificacions que com a regla general no incremental la pressió fiscal als ciutadans de Vilafant i que consisteixen en introduir bonificacions en l'IBI i l'impost de construccions, instal·lacions i obres, la regulació de la tarifa social en el transport col·lectiu de persones amb autobús (transport urbà), la planificació d'una inversió en la xarxa d'aigua per els propers 5 anys a raó de 100.000 euros/any es finançarà amb una puja en la quota de servei del rebut de l'aigua de 1€/mes, entre d'altres.

Ara les ordenances passen a un període d'exposició pública on tothom les pot consultar i fer les reclamacions que convinguin.

Dues modificacions més es van aprovar amb el vot favorable de tots els regidor del Consistori: El primer, un article del Reglament d'Abastament d'Aigua, en concret sobre l'afectació de fuites involuntàries als domicilis. Aquest article només permetia calcular de nou el consum a partir de més de 100m3 i només a un rebut. S'elimina la limitació tant en el període com el la quantitat. L'altre modificació, de caràcter més tècnic afectava a modificacions de partides pressupostàries per implementar una subvenció de la Diputació, per la construcció d'un skate park a la zona esportiva del Pins i a la vegada fer front a despeses extraordinàries del Pavelló Poliesportiu.

Es va aprovar, també per unanimitat, nomenar Serafí Pérez, com a Jutge de Pau de Vilafant. Els grups van destacar la idoneïtat de tots els candidats i només l'atzar va decantar la decisió cap a Pérez, segons explica l'Ajuntament en un comunicat.

Finalment es van debatre I aprovar dues mocions: La primera, presentada pel grup d'ERC, destinada a buscar un espai públic al municipi per anomenar-lo "President Lluís Companys".

La segona proposta, presentada per ERC i CIU, tenia com a objectiu adherir Vilafant a l'Associació de Municipis per d'Independència (AMI). L'alcaldessa Consol Cantenys, en el Ple Municipal del 16 de setembre va adquirir el compromís de facilitar la seva aprovació si l'escrutini de les urnes del 27-S donava una majoria a la opció independentista. En un exercici de democràcia, segons el Govern municipal, el punt va sortir aprovat amb vuit vots a favor, els grups que presentaven la moció més dos del PSC, tres abstencions i dos vots en contra.