La Fundació Catalunya La Pedrera ha organitzat per a aquest diumenge, dia 25, una campanya de neteja a Mig de Dos Rius, als Aiguamolls de l'Empordà. L'hora de trobada és a les 10.30 hores a l'àrea de lleure de Sant Pere Pescador. La intenció és recórrer l´itinerari de les llúdrigues fins a la desembocadura del riu Fluvià.

Aquesta campanya de voluntariat ambiental consisteix a recollir els residus que alguns temporals han fet arribar des del mar, i d´altres que són presents a l´espai pel comportament incívic d´alguns visitants. També s'ha previst, a part de la retirada de deixalles, la instal·lació de caixes niu i la construcció de refugis per a fauna petita.

Mig de Dos Rius és un reservori de biodiversitat situat a la plana empordanesa. Integrat a la Xarxa Natura 2000, considerat Reserva de Fauna Salvatge i Refugi de Pesca, ofereix un espai per al gaudi i l´observació de la natura. L´aigua del riu Fluvià, omnipresent en l´escenari i eix vertebrador i ànima de l´espai, acompanya el visitant fins a la trobada amb la Mediterrània.

Les 10 hectàrees de superfície, distribuïdes en tres zones, inclouen un bosc de ribera, un canyissar i un prat de dall.

Els organitzadors demanen confirmar l'assistència al 93 214 25 67 o territori@fcatalunyalapedrera.com.