L'Ajuntament de Cadaqués ha enviat cartes a dos veïns que tenen petits corrals amb gallines i un gall advertint-los que les ordenances fiscals no permeten tenir aquest tipus d'animals perquè estan generant molèsties als veïns. Davant les queixes pel cant del gall i suposades males olors, en un dels casos, se'ls ha demanat que resolguin la situació.

Les cartes s'han enviat aquesta setmana als dos veïns que resideixen en l'àrea urbana, un d'ells a la zona de la riera. Segons ha explicat l'alcalde, Josep Lloret, la tramesa ha estat motivada per queixes de veïns. En un dels casos les molèsties es donaven pel cant del gall, que no es limitaria a la matinada sinó que ho faria en altres hores del dia. En l'altre cas, a les molèsties pel soroll s'hi sumava les males olors que, segons les queixes, es desprenien del tancat amb els animals.

El reglament sobre tinença d'animals de companyia de l'Ajuntament de Cadaqués aprovat el 2004 diu que «la tinença d'aus de corral, conills, coloms i altres bèsties de cria, restarà condicionada a la normativa vigent i a l'autorització municipal que s'atorgarà atenent les característiques de l'habitatge i de la zona (...)». Però l'ordenança també diu que quan la tinença d'animals generi molèsties als veïns derivades entre altres coses de qüestions com els sorolls «es requerirà els propietaris o encarregats dels animals perquè solucionin el problema». Segons ha posat de manifest Lloret, no se'ls ha demanat que els retirin sinó justament que intentin resoldre la situació que ha generat les queixes veïnals.