L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha començat aquesta setmana les obres per millorar l'accessibilitat a l'estació de tren de Figueres. Les obres, amb un cost de 630.000 euros i un termini d'execució estimat de 10 mesos, consistiran en la instal·lació de dos ascensors a les andanes 1 i 2 amb l'objectiu de facilitar el trànsit de persones amb discapacitat i en la millora de les escales existents d'accés al pas inferior de l'estació. Una altre de les actuacions serà pujar l'alçada de les dues andanes en un tram d'uns 200 metres per facilitar l'accés als trens. L'actuació es complementarà amb el sanejament exterior de l'estació per millorar l'evacuació de l'aigua en episodis de fortes pluges i evitar inundacions.

Les obres, que es realitzaran en diferents fases, no alteraran el normal funcionament de l'estació. La primera actuació que es farà serà la millora de les andanes per facilitar les operacions de pujar i baixar dels combois. En aquesta fase també s'aprofitarà per col·locar a la vora de les andanes una franja de seguretat amb paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual.

Actualment, l'estació de Figueres és una de les poques estacions importants que no disposa d'ascensors per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.