Projecte pilot

Cinc municipis impartiran cursos per obtenir el certificat d'acollida

L'objectiu del Govern és que l'any vinent s'imparteixin a tots els municipis de més de 20.000 habitants i consells comarcals

21.10.2015 | 14:42

Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries, l'Escala, Roses i la Jonquera són els cinc municipis de l'Alt Empordà que s'han escollit per organitzar, al llarg de les properes setmanes, els cursos de formació per obtenir el Certificat d'Acollida per aquelles persones nouvingudes que ho necessitin, una iniciativa pionera a Catalunya. Per poder obtenir el certificat d'acollida cal acreditar la participació en tres mòduls de formació: un mòdul (A) de català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul (B) sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul (C) sobre coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic d'un mínim de 15 hores.

Catalunya va aprovar la llei d'acollida el 2010 i el certificat de primera acollida és un document jurídic d'utilitat en els processos d'estrangeria com l'arrelament social o l'accés a la nacionalitat. L'objectiu del Govern és que aquests cursos de formació s'estenguin l'any vinent a tots els municipis catalans de més de 20.000 habitants i als Consells Comarcals, que, com el de l'Alt Empordà, escollirà les localitats on s'impartiran.

La formació es considerarà realitzada quan s´acrediti l´assistència al 75 per cent de les hores de cadascun dels tres mòduls o el seu aprofitament.

El curs d'acollida al municipi de Sant Pere Pescador va començar aquest passat dilluns amb la participació de 28 alumnes. Durant el propers dos mesos el Consell Comarcal organitzarà la formació dels mòduls B i C en tres municipis més de la comarca (Castelló d'Empúries, l'Escala i Roses), i també està prevista la seva celebració a La Jonquera, en una data encara per determinar. El mòduls A l'ofereix el Centre de Normalització Lingüística (CNL) a partir de la seva oferta habitual de cursos de català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema