L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) sotmetrà a consulta ciutadana la ubicació del reivindicat tercer pavelló. Així ho assegura l'alcaldessa Marta Felip en una entrevista a EmpordàTV, on recorda que el seu partit (CiU) portava al programa electoral construir-lo a darrere de l'hotel Ronda, en una zona prevista al mapa d'equipaments esportius de la ciutat. En canvi, els seus socis de Govern consideraven que era més prioritari -i així ho van plantejar durant la campanya- fer-lo a tocar de les actuals instal·lacions esportives. "Per això, ens hem compromès amb les entitats esportives a fer una consulta ciutadana. En això treballarem en les properes setmanes", explica Felip.

El dèficit d'equipaments esportius s'ha convertit en els darrers anys en un problema crònic. Tant és així a principis de l'any passat, l'alcaldessa va assegurar a aquest diari que la situació era tal que cada vegada hi havia més problemes per donar hores d'entraments o per a assumir les competicions de totes les entitats que té la ciutat. De fet, fins i tot han hagut de recórrer a la col·laboració d'altres municipis amb pavellons per poder fer-hi front.

Per això, aquestes eleccions van convertir en primordial la promesa de construcció de nous equipaments i, sobretot, del tercer pavelló. Malgrat això, els criteris de cada formació eren diferents i mentre els socialistes prometien fer-lo amb tres pistes i un gimnàs a les proximitats del castell de Sant Ferran, on també preveien uns vestuaris que pogués utilitzar la gent que fes esport a l'aire lliure en aquesta zona.

Per la seva banda, els convergents preveien aquest equipament amb piscina coberta a sud de la ciutat per diversificar l'oferta, que ara es concentra al nord-oest.

En aquest sentit, Felip diu que "nosaltres creiem que l'aposta dels socialistes és bona però en aquesta zona hi ha problemes de fluïdesa en el trànsit a les hores punta". El pacte de Govern, però, va fer regidor d'Esports el socialista César Barrenechea. La diversitat de criteris, per tant, obligarà a consultar quina és l'opció que prefereix la ciutadania. Precisament, està previst que la setmana que ve el Govern faci una reunió amb les entitats esportives per tal d'exposar-los els projectes que hi ha sobre la taula i que se sotmetran a debat.

Tot i això, Felip insisteix a l'entrevista que es tracta d'un pacte de govern estable amb vocació de mantenir-se fins al final de legislatura tal com està concebut ara i que mantenen idees semblants de projectes per a la ciutat. Exceptuant, és clar, els llocs on volen els equipaments esportius.