El Teatre El Jardí de Figueres ha viscut una tarda d'emocions i missatges directes cap a la solidaritat en el transcurs del Concert de Ciutat que ha servit per lliurar els guardons del 2015. La cerimònia, conduïda per Txè Arana, ha comptat amb l'actuació de la Jove Orquestra de Figueres i l'Orquestra Versàtile del Casino Menestral, dirigides per Jordi Picorelli i Santi Escura.

L'exalcade Marià Lorca, actual president de Càritas, ha rebut la Fulla de Figuera de plata. Els seus mèrits han estat glossats pel catedràtic d'història i periodista Francesc Canet. Lorca ha agraït el guardó però ha centrat la major part del seu discurs en demanar l'ajut dels ciutadans en la lluita contra la pobresa. Dirigint-se a tots els regidors de l'Ajuntament, els hi ha proposat "un gran pacte local" per eradicar-la i evitar que hi hagi exclusió social i fam.

L'atleta i escriptor Albert Gurt, a punt de fer cent anys, ha explicat el somni que havia tingut quan era petit per arribar a ser un gran campió, un fet que només les circumstàncies polítiques de la Guerra Civil, la postguerra i els inicis de la guerra freda van evitar. Gurt ha estat nomenat Ciutadà d'Honor. La seva figura l'ha glossada el catedràtic i capellà Jordi Pla.

La Fulla de Figuera de Plata per a les entitats ha estat concedida a l'Altem. El premi l'han recollit l'actual president de la Fundació, Josep Fernández i dues persones que han format part de les juntes de l'entitat en temps passat, com són Angelina Flaqué i Ricard Trayter. La història i els mèrits de l'entitat que treballa amb persones discapacitades psíquiques ha estat glossada pel periodista Josep Maria Bernils.

Durant la seva intervenció, Josep Fernández ha parlat de la necessitat d'enfortir l'atenció a les persones discapacitades i les ganes "d'afrontar nous reptes" per fer-ho possible.

La Medalla al Mèrit Esportiu ha recaigut en les persones de Lluís Coll i Antoni Gibert, fundadors i impulsors del Club Tennis Figueres. Els ha acompanyat el president de l'entitat, Baldiri Guitart, i el periodista i director del Setmanari de l'Alt Empordà, Santi Coll, qui ha estat l'encarregat d'explicar la història del Club als assistents.

Per acabar 'acte, l'alcaldessa Marta Felip ha insistit en el camí que ha de seguir la ciutat per enfortir la seva capitalitat comarcal.