L´Ajuntament d´Avinyonet de Puigventós té, des d´ara, un nou repte: trobar usos per a una nova propietat, una casa que un ciutadà suís, Eric Oscar Gros, li ha cedit. Es tracta d´una casa de tres plantes -d´uns 150 metres quadrats i amb jardí-, situada al carrer Llers, a pocs metres de la plaça Pous i Pagès.

"Aquest senyor ha viscut moltes temporades al poble d´Avinyonet i, tot i no parlar el nostre idioma, sempre es va sentir com un avinyonetenc més, la qual cosa agraeix fent aquesta cessió, ja que ha cregut que qui més podia disposar de la casa era el poble d´Avinyonet", explica l´alcalde, Josep Maria Bartolomé. Fa un any, Gros va perdre la seva esposa i, com que no té descendència, ha pres aquesta decisió. "Aquí, s´hi trobaven com a casa, eren uns avinyonetencs més", afegeix l´alcalde.

En el marc de la Fira infantil del Follet d´Avinyonet, el consistori va retre un homenatge a Eric Oscar Gros, lliurant-li un obsequi d´agraïment pel gest que ha tingut amb el nostre poble: un quadre del pintor Josep Cruanyes.

El següent pas que farà l´Ajuntament serà col·locar una placa a la casa en memòria de Gisela, l´esposa difunta de Gros. "Com anem fent darrerament i de forma habitual, serà el poble d´Avinyonet qui decidirà què fer de l´habitatge cedit", manifesta Bartolomé. D´aquesta manera, ara, el consistori obrirà un procés de participació ciutadana perquè els veïns del municipi aportin idees per als futurs usos de la casa. "Ni a Avinyonet ni al Mas Pau, per exemple, no tenim casal d´avis i allà seria un bon lloc", planteja el batlle, sense descartar altres alternatives, com un local per als joves o per a les dones del poble. Al jardí de la casa, també hi ha una escultura, que l´Ajuntament estudiarà si la manté allà o la col·loca en un altre espai del poble.