Durant la passada campanya electoral, un dels temes més tractats i més presents en el programa i en les declaracions de les diferents candidatures va ser el de la mancança dels equipaments esportius a la ciutat de Figueres i, més especialment, en la necessitat de construcció del tercer pavelló que les entitats i els clubs reclamen des de fa temps.

La precarietat econòmica del moment i el termini necessari per a projectar, adjudicar i construir un edifici d'aquestes característiques van fer que totes les parts apostessin pel cobriment de la pista annexa al Poliesportiu. Amb una teulada que protegís els esportistes de les inclemències del temps, tothom tenia clar que es resoldria provisionalment la problemàtica dels entrenaments setmanals de tots els clubs afectats.

A l'hora de la veritat, aquest cobriment no ha estat possible, ja que el planejament urbanístic vigent ho impedeix, un fet que cap de les formacions que ho proposava va tenir en compte durant la campanya electoral. El nou regidor d'esports de l'equip de govern figuerenc, César Barrenechea, es va agafar aquest assumpte com un tema de màxima prioritat per als primers mesos del mandat i la solució, tractada amb els clubs, sembla que està a punt d'arribar a bon port. I aquesta solució implica cobrir dues pistes en el pati de l'escola pública Joaquim Cusí, on actualment ja entrenen alguns equips de base del Club Hoquei Figueres.

Reunions amb tècnics i clubs

"Aquestes darreres setmanes hem mantingut diverses reunions amb els clubs per trobar una bona solució. Tant els tècnics del servei d'Esports com els d'Urbanisme i altres serveis municipals s'hi han implicat molt i estan treballant per fer possible aquesta opció", explica César Barrenechea.

Aquesta mesura suposarà dotar el col·legi d'un equipament que ara no té i que li pot ser útil per a les seves activitats diàries. Al mateix temps, les pistes poden descongestionar els horaris d'entrenament dels clubs implicats, l'Adepaf i les Escolàpies de Bàsquet, el mateix Club Hoquei Figueres, el Club Patinatge i el Club Vòlei.

"Tenim clar, també, que aquesta és una mesura provisional mentre no tirem endavant la construcció del nou pavelló", afegeix el regidor d'Esports, "però com a solució compleix un dels requisits indispensables que ens havíem marcat, com és no gastar diners públics en cap solució que no repercutís a favor de tota la ciutadania, i aquest fet es compleix amb aquest projecte". La setmana passada, l'alcaldessa Marta Felip, ja va avançar, a través del xat d'emporda.info, que la solució era a prop i que "al pressupost de l'Ajuntament del 2016 hi haurà una partida per fer el projecte del nou poliesportiu i d'una piscina climatitzada".