L’Escola d’Hostaleria de Figueres ha iniciat un nou curs amb la principal novetat del relleu al capdavant de l’escola de formació professional. El fins ara director, Pere Vila, ha deixat al càrrec després de ser nomenat president de la Diputació de Girona i, Antoni Estrachs, fins ara sotsdirector, s’ha retirat per jubilació. Ara, Sandra Gard, que el curs passat era la cap d’estudis, encapçala el nou organigrama. Gard, formada al sector empresarial, és tècnica en empreses i activitats turístiques -també té un Màster en Direcció d’Empreses Hoteleres pel CETT.

Mentrestant, l’Escola d’Hostaleria de Figueres continua amb el curs dual de cuina i cambrers, que ja va per la tercera edició, entre els mesos de setembre i juny. Sandra Gard remarca que els alumnes inscrits en aquest curs aconsegueixen un 100% d’ocupabilitat. “Com a novetat, aquest curs està avalat per la Fundació de la Universitat de Girona (UdG), de manera que l’alumneobtindrà doble acreditació”, explica.

D’altra banda, després que el casal d’estiu ha tingut una gran acollida, ara tenen intenció de repetir el model en forma de tallers, per a nens de 9 a 12 anys -el primer es farà del 15 d’octubre al 10 de desembre-, els dijous a la tarda -encara queden vuit places per omplir.

Promoció de productes comarcals

L’Escola d’Hostaleria de Figueres, en col·laboració amb l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, ha iniciat una nova acció per tal que cada primer dilluns de mes, diversos proveïdors de productes de l’Empordà facin una masterclass als alumnes del centre. “Els productes que es presentin en aquestes sessions els oferirem als clients del restaurant d'aplicació al menú setmanal i els alumnes els acompanyaran amb la corresponent explicació de característiques i propietats”, diu Gard.