L'Ajuntament de Figueres i l'Associació Canae preparen, per al pròxim diumenge 18 d'octubre, la quarta edició de la fira Adoptàlia. L'esdeveniment tindrà lloc al Parc Bosc i contindrà diversos elements divulgatius que complementaran les possibles preadopcions de gossos que es puguin fer durant la fira.

Entre les propostes destacades del programa d'enguany hi ha les accions divulgatives destinades a conscienciar les actituds cíviques per part dels propietaris dels animals, sobretot quan els passegen per la via pública. Aquest fet coincideix amb la campanya municipal de lluita contra l'incivisme, i que ja ha comportat la sanció a diversos Veíns per no recollir els excrements de les seves mascotes.

Tanmateix, a més de les exhibicions de destresa i agyliti, també hi haurà demostracions d'animals que treballen amb els cossos de seguretat en el camp de recerca de persones o d'explosius, així com de cans que ajuden persones amb discapacitats.

La fira ha estat presentada, aquest divendres, pel regidor Jordi Masquef i el director de Canae, Josep Fernández. Els organitzadors esperen "superar les vint preadopcions" de l'any passat. Com a novetat, també hi haurà un apartat dedicat a la doma de cavalls i les activitats habituals destinades al públic infantil.