Finalitzat el període estival, Roses torna a disposar d'un total de 706 places d'estacionament gratuït repartides per diferents àrees del centre de la vila. La xifra és la suma de les 316 places de zona blava, novament gratuïtes fins a l'arribada de l'estiu del 2016, i de l'obertura de l'aparcament del Port Esportiu, amb una capacitat per a 390 vehicles.

Els espais delimitats com a zona blava durant l'estiu a Roses són l'avinguda de Rhode -en el seu tram de front de mar comprés entre el carrer Lluís Companys i l'avinguda Jaume I-, l'avinguda Jaume I, un tram de l'avinguda Mare de Déu de Montserrat i les places Frederic Rahola i del Mercat Municipal.

Les 316 places que suma la zona blava, juntament amb les 390 places de què disposa l'aparcament del Port Esportiu Municipal, són les que han passat a estar disponibles per a l'estacionament públic i gratuït.

D'aquesta manera, Roses torna ja a disposar de la totalitat del seu espai públic apte per a aparcament com a espai gratuït, cas únic entre el segment de municipis turístics i/o amb característiques i volum de població similars.

A més, durant l'estiu de 2015, el consistori ha posat a disposició de residents i vilatans, de forma gratuïta, més de 300 places d'aparcament en l'àmbit de la Ciutadella, a ponent de la Riera de la Trencada i al nord de la ronda de Circumval·lació. En el primer cas, gràcies a l'adquisició d'una nova finca i en el segon, pel lloguer i adequació d'una altra de més de 3.000 m2.

Així doncs, l'únic aparcament que en el moment actual es manté de pagament a Roses és el situat front de mar, de titularitat de Ports de la Generalitat. El POUM aprovat l'any 2010, no obstant, va desqualificar aquest espai com a zona portuària, motiu pel qual l'Ajuntament espera la seva propera regularització per integrar-lo paisatgísticament en la millora del front marí.