El Col·legi d'Arquitectes de Figueres ha estat l'escenari, aquest divendres al migdia, de la presentació de la 9a edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió. L'esdeveniment tindrà lloc entre el 2 i el 4 d'octubre al recinte firal de la ciutat, en un espai de 6.000 m2, i hi assistiran un total de 18 expositors, un més que l'any passat. Després de vendre al voltant de 180 cotxes d'ocasió i de quilòmetre zero a l'edició anterior, des de l'organització -Ajuntament de Figueres i empreses del sector- es confia a arribar als aproximadament 200 vehicles comprats. L'entrada serà gratuïta i l'horari serà de 10 del matí a 8 del vespre.

"S'ha consolidat i està en ple procés d'expansió", ha explicat Jordi Masquef a la roda de premsa, la qual també hi ha assistit l'alcaldessa Marta Felip. Segons el regidor de Fires i Mercats l'èxit de la fira recau en què "els vehicles de segona mà estan en alça; per la confiança (d'anar en un lloc físic, en lloc de comprar per Internet), per ser més pràctics en tenir tots els concessionaris allà mateix; pels descomptes i les ofertes excepcionals que hi ha durant la fira; i per la presa de decisions conjuntes" que es produeix entre el sector públic i el privat. Des dels concessionaris, hi ha la certesa que cada vegada més es venen cotxes de segona mà i que, des de fa dos anys i sobretot en els darrers sis mesos, el sector del vehicle d'ocasió ha pujat.

Seguint la novetat de l'any passat, entre els compradors de la Firavo se sortejaran un total de 17 targetes -dues més, aquest cop, i una per expositor- d'aparcament gratuït durant un any a qualsevol zona blava de Figueres.

En aquesta edició, XT Motor s'afegirà al grup d'expositors que formaven Autocenter, Autopodium, Conauto, Frigola Novauto, Garatge Central, Garatge Guix, Garatge Plana, Garatge Sala, Garatge Ultònia, Interdièsel, Interfren, Mandarina Motors, Martin i Conesa, Noumòvil, Texauto Sport, Turismes Figueres i Vilafant Motor. Al voltant de 10.000 visitants van assistir a la Firavo del 2014 la qual, amb els 180 cotxes venuts, es calcula haver facturat 2.300.000 euros, amb una despesa mitjana de 13.000 euros per comprador.