La neteja del rec Madral, que se situa íntegrament al terme de Castelló d'Empúries, s'està portant a terme aquests dies i consisteix a retirar la vegetació i la brancada morta o caiguda dins la llera, de manera que no hi hagi obstacles a la lliure circulació de les aigües.

També es drena el fons del rec, allà on hi ha llot acumulat, amb l'objectiu d'incrementar la seva secció i afavorir el drenatge dels espais agrícoles pels quals discorre.

Aquest curs d'aigua s'inicia al polígon industrial el Pla i arriba fins al sector del Cortalet, amb un recorregut total de 4.200 metres.

Tenint en compte que una bona part del recorregut d'aquest rec és en l'àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls, les feines que s'hi porten a terme es fan amb especial cura, evitant malmetre la vegetació que hi ha a les vores, de manera que únicament s'eliminen els arbres ja morts o aquells estrictament necessaris per a la maniobrabilitat de la maquinària.

Val a dir que aquestes obres, que s'allargaran per un període de temps d'unes tres setmanes i que tenen un cost al voltant de 40.000 euros, es financen íntegrament amb recursos municipals, i responen a les seculars demandes del sector agrícola castelloní per alleugerir els efectes negatius de l'aigua que s'embassa als conreus després de pluges intenses.

No debades la singular topografia de bona part del terme municipal absent de desnivell, la naturalesa pantanosa del territori i la manca de manteniment dels recs en aquestes darreres dècades, dificulten el drenatge dels conreus i la normal activitat agrària.