Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest divendres al matí l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, un cop el Servei Meteorològic ha donat per finalitzat l'episodi de pluja i mala mar. Entre dimarts i divendres, el telèfon d'emergències 112 ha atès 391 trucades relacionades amb aquest darrer temporal de pluja i vent, de les quals gairebé la meitat s'han concentrat al Tarragonès (117) i al Baix Camp (80). El més destacat d'aquesta llevantada va ser la mort de dues dones britàniques que la matinada de dimecres a dijous es van banyar a la platja de Lloret de Mar i el fort onatge se les va emportar mar endins.

Els Bombers de la Generalitat han atès des de dimarts a les nou del matí un total de 231 serveis per pluja. Han fet 103 serveis a la Regió d'Emergències de Tarragona, 52 a la Regió d'Emergències de Girona, 34 a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, 26 a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, 8 a la Regió d'Emergències Centre i quatre a les Regions d'Emergències de Lleida i de Terres de Lleida. La majoria de sortides han estat per inundacions en baixos i soterranis, arbres caiguts a la via o elements d'edificacions en perill de caure.

D'altra banda, els efectius de les policies locals, voluntaris de Protecció Civil i brigades municipals han realitzat les actuacions preventives necessàries per evitar incidències, com ara la senyalització i tall dels accessos a les zones inundables del seu municipi.