L'Empordà
Té un cost de 40.000 euros

Castelló neteja el rec Madral per evitar inundacions

El curs d'aigua va des del polígon del Pla fins al Cortalet del parc natural dels Aiguamolls

02.10.2015 | 08:08

L'Ajuntament de Castelló dEmpúries està duent a terme, desw d'abans de la llevantada, les tasques de neteja del rec Madral, el qual se situa íntegrament al seu terme municipal. Aquest curs d´aigua s´inicia al polígon industrial el Pla i arriba fins al sector del Cortalet, amb un recorregut total de 4.200 metres.

Les tasques que es realitzen al rec Madral, segons informa l'Ajuntament, consisteixen en retirar la vegetació i la brancada morta o caiguda dins la llera, de manera que no hi hagi obstacles a la lliure circulació de les aigües. També es drena el fons del rec, allà on hi ha llot acumulat, amb l´objectiu d´incrementar la seva secció i afavorir el drenatge dels espais agrícoles pels quals discorre.

Atès que una bona part del recorregut d´aquest rec és en l´àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls, les feines que s´hi porten a terme es fan amb especial cura, evitar malmetre la vegetació que hi ha a les vores, de manera que únicament s´eliminen els arbres ja morts o aquells estrictament necessaris per la maniobrabilitat de la maquinària.

Val a dir que aquestes obres, que s´allargaran per un període de temps d´unes tres setmanes i que tenen un cost al voltant de 40.000 euros, es financien íntegrament amb recursos municipals, i responen a les seculars demandes del sector agrícola castelloní per alleugerir els efectes negatius de l´aigua que s´embassa als conreus després de pluges intenses. No debades la singular topografia de bona part del terme municipal absent de desnivell, la naturalesa pantanosa del territori i la manca de manteniment dels recs en aquestes darreres dècades, dificulten el drenatge dels conreus i la normal activitat agrària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema