Protecció Civil del Departament d'Interior de la Generalitat manté activada per aquest dijous l'alerta del pla especial d'emergències Inuncat per l'episodi de mala mar que continuarà afectant al llarg de la jornada d'avui tot el litoral català, amb especial intensitat entre la Selva i l'Alt Empordà. El Servei Meteorològic ha rebaixat el perill de fort onatge i ha passat a d'un 3sobre 6, però les onades podran superar els 2,5 metres d'alçada i en alguns casos els 4 metres d'alçada. L'onatge afectarà fins al migdia tot el litoral i a la tarda anirà minvant de sud a nord afectant només la Selva, el Baix i l'Alt Empordà a partir d'aquest vespre i durant el matí d'aquest divendres.

L'afectació pel temporal de mar avui serà menor a la costa de Tarragona. Durant la matinada i primeres hores del matí l'onatge ha continuat sent fort a molts punts de la meitat nord del litoral, inclosa la costa central de Barcelona on aquest matí encara es registraven ones superiors als 4 metres. Ahir es van registrar valors superiors als 7 metres.

El telèfon d'emergències 112 ha atès en aquest episodi 256 trucades per incidències relacionades amb la pluja, mala mar i vent, la majoria concentrades dimecres a la tarda i aquest dijous al matí al Baix Camp (65); Barcelonès (54); Alt Empordà (38) i Tarragonès (37).

Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions davant la mala mar i que s'eviti acostar-se a zones properes als espigons, esculleres i passejos marítims a contemplar com trenquen les onades.

Segons el Servei Meteorològic, a la tarda s'esperen ruixats que poden ser forts a tot el litoral, sobretot a la meitat sud a la costa de Tarragona.