El portaveu d'ERC i cap de l'oposició a l'Ajuntament de Figueres, Albert Testart, ha fet efectiva la seva renúncia com a regidor aquest dimecres al migdia i ha confirmat així la notícia que ahir avançava emporda.info. Testart només ha durat tres mesos en el càrrec però ell mateix, durant una compareixença feta aquesta tarda en el saló de sessions de l'Ajuntament, ha confirmat que la sortida d'ERc es deu només "a motius professionals" i ha descartat qualsevol altre causa que pogués estar relacionada amb tensions dins del partit o del grup municipal.

Testart és en l'actualitat el gerent del Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya (CONGIAC). Segons ha explicat durant la roda de premsa, la llei ARSAL ha obligat aquesta entitat privada a traslladar la seva seu des de Barcelona fins a Manresa, ja que la capital catalana no figura entre els seus associats. Per aquest motiu, el fins ara portaveu republicà no podrà anar i venir cada dia amb la rapidesa que ho fa amb el TAV i s'ha vist obligat a renunciar per no entorpir "la feina del grup municipal".

La seva compareixença ha estat seguida per les regidores d'ERC Agnès Lladó i Maria Perpinyà, però no hi ha pogut assistir el candidat que agafarà el seu lloc, l'advocat Jordi Giró. També hi eren presents l'alcaldessa Marta Felip, el regidor de Comunicació, Francesc Cruanyes, i els dos representants de Ciutadans, Héctor Amelló i Toni Pérez.

El ja exregidor figuerenc ha estat acomiadat del saló de plens amb una ovació provocada pel dirigent veïnal Joan Oliva.