L'Agència Catalana de l'Aigua ha finalitzat recentment els treballs de manteniment i conservació de lleres en un tram del riu Orlina que transcorre dins el terme municipal de Peralada.

Els treballs, finançats íntegrament per l'ACA i executats per l'empresa pública Forestal Catalana SA, s'han concentrat en un tram d'1,1 quilòmetres de llera, concretament en el sector que transcorre entre la carretera GIP-6021 i el carrer dels Tints.

L'actuació, que forma part de les actuacions en lleres fora de zona urbana, s'ha centrat en la retirada d'arbres morts i caiguts a la llera i els marges dels dos costats, així com també la reducció selectiva de la vegetació present en aquest tram. L'objectiu dels treballs s'ha centrat en garantir el flux de l'aigua i minimitzar riscos en cas d'avingudes.

Actuacions en lleres previstes per al 2015

L'Agència Catalana de l'Aigua té previst destinar més d'un milió d'euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015.

Una partida de 400.000 euros s'està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions conveniades amb els ajuntaments (on l'ACA aporta el 80% de l'actuació i els consistoris beneficiats el 20% restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros en actuacions d'emergència en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014.