Els portaveus de PSC i d´ICV-EUiA a l´Ajuntament de l´Escala, Víctor Puga i Àngel Rodríguez, han signat aquest matí un acord de govern per a aquest mandat, que estableix les línies estratègiques a seguir en els propers anys i suposa que Rodríguez assumeixi les àrees de Medi Ambient i Habitatge.

Amb aquest acord, l´equip de govern queda format per 8 regidors del PSC i 1 d´ICV-EUiA, que sumen majoria absoluta. A l´oposició queden CiU (4 regidors), Junts per l´Escala (3) i PP (1).

"Des del primer moment vam indicar que la nostra prioritat era revalidar l´acord de govern que ja vam tenir el mandat passat amb Iniciativa, el qual va donar molt bon resultat, però tots dos grups tenim clar que mantenim també la mà estesa a la resta de grups per cercar el màxim consens en projectes estratègics, com hem demostrat creant comissions de treball amb projectes com són el pla general, el pla d´urbanitzacions o el front marítim", ha remarcat l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga.

El portaveu d´ICV-EUiA, Àngel Rodríguez, ha remarcat la voluntat de "posar l´accent cap a l´esquerra" en les polítiques municipals. "Medi Ambient i habitatge són dels nostres cavalls de batalla i crec que podem fer moltes coses", ha destacat.

L´acord de govern remarca la voluntat de potenciar uns serveis públics de qualitat; d´estudiar els contractes de serveis per tal de millorar-los; d´augmentar la dotació i els programes de Serveis Socials; de fomentar polítiques d´habitatge i mobilitat; de no augmentar la pressió fiscal i establir noves bonificacions per a persones amb risc d´exclusió social o rendes mínimes; i d´impulsar projectes estratègics com el nou pla general, el pla d´urbanitzacions i la potenciació d´espais com les Planasses i Vilanera.