La candidatura de Junts pel Sí ha guanyat de forma clara a la totalitat de les comarques gironines situant-se com a primera força política seguint la tendència generalitzada a Catalunya. En el territori gironí s'ha imposat el vot independentista, ja que la CUP també ha experimentat un notable creixement a les comarques situant-se com a segona força més votada a: Pla de l'Estany, Garrotxa i Ripollès.

A l'igual que la resta de Catalunya Ciutadans també és una de les notícies destacades d'aquestes eleccions situant-se com a segon partit més votat a les comarques del Gironès, Cerdanya, l'Alt i el Baix Empordà i a la Selva. La formació surt molt reforçada en el territori gironí tot i que en tots els casos lluny dels percentatges de victòria de la candidatura de Junts pel Sí.

A la Cerdanya, Junts pel Sí ha monopolitzat el 59'48 per cent dels vots però Ciutadans ha avançat a la resta de formacions essent el segon més partit més votat amb un 12,82 per cent dels vots. En tercer lloc s'ha situat la CUP i es dóna un fet: Unió ha superat la candidatura de Catalunya Sí que es Pot i d'aquesta manera no ha estat la llista menys votada. Almenys en aquesta comarca.

Al Pla de l'Estany la radiografia ha estat molt similar a la resta del territori gironí. Junts pel Sí ha guanyat àmpliament amb el 72,97 per cent dels vots i en aquesta ocasió, la CUP no ha guanyat a la comarca tal com va passar el novembre de 2012. Fa tres anys, la CUP va ser el partit més votat però aquest cop s'ha vist superat per la llista unitària de CDC, ERC i la societat civil. Ciutadans s'ha situat en tercer lloc superant PSC, PP, Catalunya sí que es Pot i Unió que, una vegada més, en aquesta comarca també ha estat el partit menys votat de les principals forces que es presentaven en aquestes eleccions.

A la Garrotxa, la llista encapçalada per Lluís Llach ha monopolitzat els resultats amb un 69,27 per cent dels vots superant la CUP, que ha obtingut el 9,15 per cent. La tercera força ha estat el PSC seguida per Ciutadans, PP, Catalunya Sí que es Pot i Unió l'últim partit.

Al Gironès, Junts pel Sí ha concentrat el 56,20 per cent dels vots seguint de Ciutadans a molta distància amb un 12,28 per cent i la CUP amb un 9,82 per cent dels vots mesos.

A l'Alt Empordà Junts pel Sí també també guanya amb una àmplia majoria i amb molta distànci de la segona força, Ciutadans que ha superat al PSC. Els socialistes han aguantat bé el cop en aquesta comarca i han superat per poc a la CUP i al PP.

A la Selva, la llista unitària pel sí és on no ha aconseguit superar el 50 per cent dels vots per poques dècimes. En aquesta comarca, Ciutadans també és la segona força seguida pel PSC mentre que Catalunya sí que es Pot ha tret rèdit dels vots que històricament ha tingut ICV en aquesta comarca.

Al Baix Empordà, la candidatura de Junts pel Sí ha guanyat de forma àmplia i Ciutadans novament ha estat el segon partit superant al PSC i, les CUP, el PP i Cataluya Sí que es Pot. Unió, que tenia a Xavier Dilmé de la comarca com a candidat, s'ha quedat únicament amb el 2,04 per cent dels vots essent l´últim dels principals partits que es presentaven en aquestes eleccions.