Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla especial d'emergències Inuncat per les previsions d'un temporal de llevant, amb pluja, onatge i vent, que ha d'afectar Catalunya aquest dimarts i sobretot dimecres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges abundants i intenses podran afectar des de primera hora del matí les comarques dels dos extrems del país (Terres de l'Ebre i Girona), i localment aniran acompanyades de tempesta. Amb el pas de les hores també poden afectar el litoral i el prelitoral. A partir del migdia també es preveu fort onatge a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, amb onades de més de 2,5 metres d'alçada i mar de fons de l'est.

El dimecres es preveu que es reforci el temporal i que les pluges intenses i abundants s'estengui a totes les comarques del litoral i prelitoral de Catalunya. Pel que fa a l'estat de la mar, aquest també serà més destacat dimecres, i afectarà tot el litoral.

Protecció Civil recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure i en especial al medi natural.