Un 62,35% de l'electorat altempordanès ha emès el seu vot, segons dades del primer avanç de participació corresponent a les 18.00 hores. Aquests números demostren que la participació és més alta que al 2012, si tenim en compte que en aquesta mateixa franja horària el percentatge de votants que havia acudit a les urnes era del 56,65%. La diferència entre els dos comicis supera els 5,7 punts a aquesta hora.

La participació a les eleccions al Parlament és del 63,2% a les sis de la tarda, fet que suposa un increment de 6'9 punts respecte els comicis de l'any 2012. Són dades que acaba de confirmar la Consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Meritxell Borràs. Per demarcacions, Tarragona és on més s'ha incrementat la participació, amb un 61,80% dels electors que ja han passat per les urnes -representa un 8'9% més que a les darreres eleccions autonòmiques-. Mentrestant, Girona es manté com la demarcació amb una participació més elevada, amb un 65,34% de participació, i les comarques de Lleida és el territori que registra una participació més baixa, del 61,09%. El Pla de l'Estany, amb un 71,18%, és la comarca catalana amb major participació.

En concret, la participació de Girona a les sis de la tarda suposa un increment de 6,2 punts respecte les darreres eleccions autonòmiques. Mentrestant, el percentatge de ciutadans que han exercit el seu dret a vot a Lleida representa un augment de 7 punts en relació als comicis del 2012. Pel que fa a la demarcació de Barcelona, la participació s'ha situat per ara en el 63,26%, fet que representa 6,6 punts més que les últimes eleccions al Parlament.

Meritxell Borràs ha assegurat que les dades de les sis de la tarda permeten constatar que aquesta jornada electoral està registrant una "participació rellevant", i ha afirmat que es tracta d'unes eleccions "singulars pel país". Al mateix temps, la Consellera ha apuntat que la jornada electoral s'està desenvolupant "amb normalitat", malgrat les cues que s'han produït a nombrosos col·legis electorals degut a l'alta participació.