El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat les ordenances fiscals pel 2016 en les que es preveu un increment del 9,5% de la taxa que es cobra als muincipis i usuaris en general per tona per abocar les deixalles a l'abocador comarcal. El Consell justifica l'increment per les obres que s'han portat a terme de millora a les instal.lacions. Es va aprovar amb els vots en contra d'ERC i la CUP.

El govern (CiU-PSC) del Consell va argumentar que els canvis responen a la necessitat d'ajustar-se a les noves normatives i a l'adequació dels costos. És el cas de les escombraries, per exemple. Passarà de cobrar-se 49,63 euros per tona, a 54,34 euros. Segons el consell, ve justificat «per les noves inversions per adequar les instal.lacions als requeriments de llicència ambiental, per l'augment registrat en els metres cúbics de ?lixiviats tractats i per la constitució d'una nova fiança per respondre a les obligacions com a concessionari». Això suposa un increment dels costos de l'abocador per al 2016 de 423.753 euros que a raó de les 78.000 tones previstes d'entrada suposarien un increment de 5,43 euros per tona. Com que alguns costos s'han reduït finalment s'incrementa en 4,71 euros.

Pel que fa a l'ordenança reguladora de la taxa per al proveïment d'aigua en alta, que s'aplica en aquells serveis que gestiona el Consell a diversos municipis de la ocmarca, hi ha increments de l'1% a la zona de l'Albera i a la de Ventalló, Viladamat i l'Armentera i del 10% a l'Estela. La taxa per a la redacció d'informes i actes d'inspecció passa de 150 a 300 euros; i una taxa única de 1440 euros per a la redacció de plans d'autoprotecció. I per adopció i retorn d'animals un 1% de més.