La Mesa per a la Convivència de l´Escala s´ha reunit aquest dimarts per tal de preparar la possible acollida d´alguna família de refugiats sirians en els propers mesos. De moment, la Generalitat ha donat un termini de dos mesos per tal de poder tramitar l´arribada i distribució al país de persones que fugen de la guerra a Síria i estan demanat asil a Europa.

A la reunió d´aquest dimarts hi ha participat, a part de tècnics i representants polítics municipals, diferents entitats que han de tenir un paper clau en cas d´acollida d´alguna família siriana, com és el cas dels centres escolars, Caritats o la parròquia i el centre islàmic de l´Escala. En aquest sentit, l´objectiu és que tot estigui a punt quan la Unió Europea, l´Estat i la Generalitat es posin d´acord en la coordinació de l´arribada de refugiats -la possible acollida a l´escola, l´allotjament, l´alimentació bàsica, l´aprenentatge de l´idioma, l´accés al mercat de treball...

"Hem d´estar a l´alçada i estar preparats i l´Escala, ja ho ha demostrat en altres ocasions, és un poble solidari i posarà totes les facilitats possibles per ajudar a qui ho necessita", ha argumentat l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga.

L´Ajuntament de l´Escala ja va aprovar en el ple de setembre una moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. L'Escala s'ha adherit a la moció redactada per l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, oferint-se com a possible municipi d'acollida dins de les accions que coordinin la Generalitat i el govern espanyol arrel de la crisi humanitària que ha suposat la guerra a Síria.