L’Ajuntament de Figueres té diversos fronts oberts derivats de la falta de civisme de ciutadans i ciutadanes que no respecten les mínimes normes de convivència. “Treballem a fons i més que ho farem en els mesos que vénen per eradicar moltes situacions insostenibles”, explica el primer tinent d’alcalde, Pere Casellas.

Els controls de velocitat, com els que es duen a terme durant aquesta setmana al carrer Fages de Climent, o l’actuació contra els propietaris de gossos que no recullen els excrements -la setmana passada quatre persones van ser sancionades per aquest fet- són una mostra de la decisió municipal “de canviar les coses. Intentarem ser el màxim de divulgatius amb la gent, però hi ha situacions que han arribat al seu límit”, afegeix Casellas.

De fet, les primeres actuacions de la seva regidoria en el camp de l’ús fraudulent de serveis d’aigua, llum i gas per part d’ocupants d’habitatges, continuarà aviat. “La nostra intenció és ajudar el màxim possible els veïns i les comunitats d’edificis que pateixen aquest problema. Farem una campanya per fer saber a la gent què han de fer per denunciar situacions com aquestes”. Casellas espera que ben aviat es pugui incorporar el director de l’Àrea d’Emergència Social i Seguretat Ciutadana. Un dels fronts més importants “és el de l’abocament incontrolat d’escombraries. Hi posarem fre”, assegura.

Queixes d’incivisme al Poblenou

Una veïna del Poblenou ens ha fet arribar aquesta expressiva foto dels contenidors del carrer València com a mostra del creixent incivisme que afecta la ciutat amb abocaments incontrolats i dispersió de la brossa.