La Diputació de Girona ha concedit 12.678 euros a l´Ajuntament d´Avinyonet de Puigventós per a l´adequació de l´enllumenat públic de la rambla Santa Eugènia i el carrer Ronda de la urbanització Mas Pau. Aquesta subvenció forma part del Pla Especial d´Inversions Sostenibles (PEIS) per a l´any 2015, destinat a atorgar ajuts econòmics als ajuntaments per al finançament d´inversions financerament sostenibles.

Amb aquesta actuació, el consistori avinyonetenc ha substituït les llumeneres existents (vapor de sodi) per llumeneres de LED, molt més eficients. La idea, en els pròxims anys, seria anar substituint totes les llumeneres antigues de la urbanització Mas Pau per aquestes més eficients.

L´any 2013, l´Ajuntament d´Avinyonet va signar el Pacte d´alcaldes i alcaldesses, que consisteix en el compromís de les ciutats que s´hi adhereixin per aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d´efecte hivernacle mitjançant actuacions d´eficiència energètica i relacionades amb les fonts d´energia renovables.